Боряна Калейн завърши  с два златни и два сребърни медала

...
Боряна Калейн завърши  с два златни и два сребърни медала
Коментари Харесай

Боряна Калейн спечели спечели 4 медала за Световната купа в Баку

Боряна Калейн завърши  с два златни и два сребърни медала на шампионата по художествена гимнастика в Баку (Азер), IV кръг за Световната купа.

Вчера лидерката на отбора ни остана втора в многобоя, откакто позволи груби неточности и бе изпреварена от италианката София Рафаели. Днес Калейн завоюва купа във финалите с топка и лента, а на обръч остана на второ място, още веднъж след Рафаели. 

Другата ни участничка - Ева Брезалиева, остана на осмо място в единствения край, за който се класира - на обръч. Двете българки не съумяха да се класират за финала на бухалки, който бе извоюван от израелката Дария Атаманов.

В Баку не взе участие ансамбълът ни, който на предходния шампионат - в София, завоюва купата в многобоя, а също и злато и сребро на обособените уреди.

Финалният V кръг за Световната купа ще се организира в Песаро (Ит) на 3-5 юни. Преди него България води в класирането по медали след първите 4 шампионата с общо 18 медала (11-4-3), следвана от Италия - също с 18 (7-7-4) и Израал с 13 (5-4-4). 

В шампионатите не вземат участие тимовете на Русия и Беларус, отстранени поради войната в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР